ICT en Uiterlijke Verzorging

ICT

Bij ICT wordt er gericht gewerkt aan de computervaardigheid van de leerlingen. Hoe werkt Word, PowerPoint, Excel? Hoe werkt e-mail? De leerlingen leren de basics om hun weg te vinden op de computer en op het internet. ICT vaardig zijn hoort immers bij onze maatschappij.

Uiterlijke verzorging

Het vak Uiterlijke Verzorging is vooral gericht op zelfzorg. De persoonlijke verzorging van de leerling staat centraal.
In de eerste en tweede klas krijgen de leerlingen wekelijks les in onderwerpen zoals; handverzorging, haarverzorging, gebitsverzorging, gezichtsverzorging enz. Hierbij komt een stukje productkennis, achtergrond informatie over het te behandelen onderwerp en het praktische gedeelte aanbod. Bij het praktische gedeelte moet u denken aan bijvoorbeeld het leren wassen van het haar op een professionele manier met de juiste shampoo en verzorgingsproducten.
In de vierde klas kunnen de leerlingen kiezen om de branchegerichte cursus nagelstyling te volgen. Ze krijgen iedere week 2 of 3 lesuren les in het vak nagelstyling.
Wanneer de leerling de cursus goed doorloopt kan er mee gedaan worden aan het proefexamen en het examen Synergy gel. Als het examen behaald is krijgt de leerling het branchecertificaat Nagelstyling en is bekwaam in het plaatsen van gelnagels. Met dit mooie certificaat op zak kan de leerling de arbeidsmarkt op of zich verder kwalificeren binnen het vak nagelstyling.