Stagiair van de maand: Michael van den Enden

Iedere maand zetten we een leerling in het zonnetje die het erg goed doet op zijn stage. Deze maand valt Michael van den Enden uit klas U1 deze eer te beurt.

Michael loopt stage bij Skyworks in Berkel en Rodenrijs. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het maken van een tijdelijke werkplek op hoogte. Michael volgt als uitstroomcursus Vorkheftruck bij meneer Kerssemeijer.


Bij aankomst tref ik een drukke Michael aan op de vorkheftruck. Hij is een vrachtwagen aan het beladen met enorme loopvloeren voor steigers. Michael doet dit als een volleerde medewerker. Vol zelfvertrouwen en met een enorme rust belaadt hij de vrachtwagen. Patrick, de stagebegeleider van Michael, vertelt direct vol enthousiasme dat ze het vandaag extra druk hebben door een beurs en dat Michael dit direct oppikt en extra hard aan de slag gaat. “Hij rijdt al beter op de vorkheftruck dan menig medewerker met meer ervaring. Ik zou hem zo zijn certificaat geven. En hij is bovendien een erg harde werker die al erg volwassen zijn taken uitvoert. Kortom: een Topper!” 


Het afgelopen jaar heeft Michael veel verschillende werkzaamheden verricht bij Skyworks. “Mijn belangrijkste werkzaamheden zijn orderpicken van steigers, ladders en trappies.” Michael is het meest trots op het vertrouwen wat hij krijgt van zijn stagebegeleider: “Ik heb zelfs al mogen balansen, waarbij de waarde van de aanwezige producten 1,7 miljoen euro was. Daarnaast heb ik ook transporten mogen inplannen.” Patrick bevestigt de werkzaamheden die Michael mag uitvoeren en dat die verder gaan dan die je van een gemiddelde stagiair mag verwachten. “Ik heb hem ook een collega laten inwerken die bij ons bij verhuur werkt en tijdelijk in het magazijn moest ondersteunen. Dat zegt natuurlijk wel dat ik enorm veel vertrouwen in Michael heb.”


Michael wil uiteindelijk naar het MBO en hoopt dat hij mag blijven bij Skyworks. Wat betreft Patrick geen enkel probleem, maar hij adviseert Michael ook om een keer bij een ander bedrijf te gaan kijken. “Voor je het weet zit je net als ik 29 jaar bij hetzelfde bedrijf.” 
Ten slotte wil Michael iedere leerling van Het Atrium de volgende tip meegeven: “Hou vol als je stage gaat lopen en stop niet als je een keer moet bezemen. Ook dat hoort erbij. Denk ook goed na wat je leuk vindt voordat je een keuze maakt waar je stage wilt lopen.”