Vaccinatie meningokokken

Vaccinatieronde 14- tot 18-jarigen tegen meningokokken van start
Dit voorjaar ontvangen zo’n 860.000 Nederlandse jongeren een uitnodiging voor een vaccinatie tegen meningokokkenziekte. Het gaat om jongeren die geboren zijn in 2001, 2002, 2003, (een deel van) 2004 en 2005. JGZ Zuid-Holland West nodigt namens het RIVM jongeren van uw school uit, om deze vaccinatie te halen.

Hoe?

Jongeren ontvangen thuis een uitnodigingsbrief van JGZ, om op een ingeplande datum de vaccinatie te komen halen. Wanneer? JGZ Zuid-Holland West biedt vanaf maart 2019 de vaccinatie in groepsessies aan.

In maart en april krijgen jongeren geboren in 2001, 2002 en zij die geboren zijn tussen 1 januari en 1 mei 2004 een uitnodiging. In mei en juni zijn jongeren geboren in 2003 en 2005 aan de beurt.

www.deelditnietmetjevrienden.nl

Via social media wordt er eveneens aandacht besteed aan deze vaccinatiecampagne met de slogan: Deel dit niet met je vrienden. Haal die prik tegen meningokokkenziekte! Op de website www.deelditnietmetjevrienden.nl kunnen ouders en jongeren informatie raadplegen over de prik en de ziekte.