Stagiaire van de maand: Pascalle Reijneke

Met de kerstvakantie in aantocht is het gezellig druk bij SnowWorld in Zoetermeer. Wintersporters van alle leeftijden maken hun eerste meters van het winterseizoen op de lange latten . Dat, in combinatie met de net opgetuigde kerstbomen, maakt een mooi moment om op stagebezoek te gaan bij Pascalle Reijneke en haar de eer te geven om onze tweede stagiaire van de maand te zijn.

 

Bij binnenkomst in het Free Flow restaurant word ik hartelijk ontvangen door een collega van Pascalle. Hij haalt Pas

calle op die op dat moment druk bezig is om de keuken te prepareren voor de avonddienst.

Na een paar minuten komt er een zelfverzekerde jongedame op me af lopen die me vol enthousiasme een stevige handdruk geeft. Pascalle begint direct honderduit te vertellen over haar stage. Het blijft mooi om te zien hoe onze leerlingen buiten de schoolmuren transformeren tot echte doeners die een enorme volwassenheid tentoonspreiden. Voordat Pascalle verder vertelt over alle leuke kanten van haar stage wil ze eerst even een kleine frustratie delen: “De keuken zag er echt niet uit, daarom moest je even wachten. Soms wordt de keuken wel erg smerig achtergelaten en dat vind ik echt niet kunnen. De keuken hoort schoon en vooral hygiënisch te zijn, dus dat moest even gebeuren.”

 

Pascalle wordt op verschillende plekken binnen het horecagedeelte van SnowWorld ingezet. De ene dag bereidt ze het diner voor, de zogenaamde mise en place. Op een ander moment is ze verantwoordelijk voor een kinderfeestje, moet ze aan de slag in de spoelkeuken of neemt ze bestellingen op en maakt zelfstandig maaltijden klaar die het Free Flow restaurant worden besteld. Haar favoriete plek is de Bierstube, omdat het daar altijd erg gezellig is. “In de Bierstube is het altijd erg druk en vooral het rondlopen met een groot bord met snacks is lastig. Het is een soort slalom tussen de mensen door, waarbij je steeds rekening moet houden met onverwachte bewegingen. Ik wordt er steeds beter in om de bewegingen vooraf in te schatten. Inmiddels weet ik precies wanneer een gast een onverwachte beweging maakt”, aldus Pascalle.

Atilla Azizpour, de stagebegeleider van Pascalle, is onder de indruk van de professionele houding van Pascalle. “Ze is altijd op tijd en is erg nauwkeurig. Als Pascalle bij ons blijft kan ze mooie stappen maken, omdat wij het gehele spectrum binnen de horeca hebben.” In de toekomst ziet Pascalle zich zeker werken bij SnowWorld, waarbij ze het werken in de bediening het leukst vindt, omdat dat heel afwisselend is. “Ik vind het erg leuk om met de gasten te praten en het hun naar de zin te maken.”

Aan het einde van ons gesprek begint er net een kinderfeestje. Pascalle vertelt over de eerste keer dat ze verantwoordelijk was voor een kinderfeestje: “Ik was erg zenuwachtig, omdat je dan een taart met vuurwerk naar de tafel moet brengen en tegelijkertijd voor iedereen moet zingen. Ik ben er erg trots op dat ik dit nu vol zelfvertrouwen doe. Het is zelfs super leuk om te doen!”
Welke tip zou Pascalle aan andere leerlingen van onze school willen geven? “Als je voor het eerst op stage gaat is het erg belangrijk om door te zetten. Ook als je het even niet leuk vindt of het niet eens bent met je begeleider. Ik vond het in het begin bij SnowWorld ook niet leuk, omdat ik veel dingen niet wist en mijn begeleider soms kortaf tegen me was.

Na een tijdje begreep ik dat hij door de drukte soms snel een opdracht moet geven en dat hij het erg goed bedoeld. Ik heb doorgezet en daardoor nu de leukste stageplaats die er is. En ook nog eens bij een super leuk bedrijf!”